måndag 7 december 2009

En klassiker

Då var städningen avklarad, har även hunnit laga mat och duscha. Hel kyckling i ugn med rotfruktslåda blev det, det är snart dags att ta ut den ur ugnen! :) Keith har nyss spelat lite för pensionärer i en lokal här i närheten, det är så roligt att spelningarna har börjat komma igång nu! Nästa gång blir nästa helg på en restaurang Tai Hoa.




Potatis, morötter, rödbetor, lök och palsternacka. Jag brukar även ha i kålrot, men det hade jag inte i kylskåpet idag.




En matsked smör och en med soja. Kryddor som passar : Timjan, svartpeppar och vitlök/örter. Här ska man verkkligen ööösa på kryddor :) Något annat gott är att skiva ingerfära och tryckan in under huden på kycklingen, prova gärna!



"Och tjof in i ugnen!"


3 kommentarer:

  1. Ser gott ut!

    Cornelia tipsade om att trycka in eh hel citron (pickad) i kycklingen, något vi har provat till glädje för smaklökarna.

    SvaraRadera
  2. Nice! Det har jag inte prövat ännu faktiskt :) man kan även göra vitlökssmör och trycka in mellan huden också :)

    SvaraRadera
  3. Jätte fina bilder på maten spinkis! :)

    SvaraRadera